پختن کیک و شیرینی یکی از بهترین لذت های آشپزی می باشد. چه آشپز حرفه ای باشی چه مبتدی فرقی نمیکنه، پخت کیک بسیار لذت بخش است. کیک خانگی با کیک های بیرون بسیار از نظر رنگ و طعم متفاوت است. یکی از دغدغه های که اکثر آشپزان خانگی دارند، گنبدی شدن کیک می باشد. خیلی از بانوان این سوال برایشان پیش می آید ما که تمام قواعد و نکات را رعایت کردیم چرا باز کیکمون گنبدی شده؟ این یکی از عمده ترین سوالات مطرح شده می باشد. در ادامه بهگز می خواهد به این سوال پاسخ دهد و دغدغه شما را رفع نماید تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

تناسب مواد اولیه

یکی از موادی که بسیار مورد تاکید قرار می گیرد. اندازه درست مواد اولیه می باشد. در اندازه گیری و استفاده از مقدار اولیه باید دقت داشته باشید زیرا اگر در اندازه گیری اشتباه کنید کیک شما نه تنها خراب بلکه گنبدی می شود. آرد زیاد می تواند یکی از دلایل گنبدی شدن کیک شود. یعنی مواد رقیق نسبت کمی به آرد دارد.

مواد اولیه

مواد اولیه

دما فر مناسب

یکی از مواردی که در تمامی دستور پخت ها به آن اشاره شده است. دمای فر بوده، زیرا باید قبل از قرار دادن مواد برای پخت فر را گرم نمایید. حالا ممکن است کیک بیش از حد گرم شده باشد و باعث شود تا کیک گنبدی گردد. برای جلوگیری از گنبدی شدن کیک بهتر است نیم ساعت قبل از پخت فر را گرم نمایید و از دمای فر اطمینان حاصل کنید.

مطالعه  کاربرد گلوتن در شیرینی پزی چیست؟

کیک را در طبقه اشتباه قرار داده اید.

خیلی از آشپزخانه ها دارای فرهای سه طبقه هستند و اگر کیک را در طبقه ای نامناسب قرار بدیم ممکن است کیک گنبدی شود. بهترین مکان برای قرار دادن کیک در فرهای سه طبقه، طبقه دوم می باشد زیرا حرارت مناسب به کیک می رسد و از گنبدی شکل شدن آن جلوگیری می کند.

مواد اولیه کیک را درست مخلوط نکرده باشید.

مواد اولیه کیک در هر مرحله به مقدار متفاوت با هم مخلوط می شود. کیک را از روی دستور العمل درست کنید و به میزان همزدن آن توجه نمایید. زیرا دقت نکردن به این قضیه ممکن است کیک را گنبدی نماید. لازم به ذکر است که باید مواد اولیه را در یک جهت هم بزنید. زیرا جهت مختلف باعث تغییر در بافت کیک می شود و احتمال گنبدی شدن کیک را افزایش می دهد.

راه کار های جلوگیری از گنبدی شدن کیک

برای این که یک کیک خوب داشته باشیم و از گنبدی شدن کیک جلوگیری کنیم باید به نکاتی که بهگز به آن اشاره می کند توجه نمایید:

کیک خونگی

کیک خونگی

  • پخش کردن یکنواخت مایه کیک: برای این که کیک صافی داشته باشید باید مواد را به صورت یکنواخت پخش نمایید. توجه کنید مواد کیک را از فاصله ی بالا به درون قالب کیک نریزید و ریختن مواد درون ظرف چند دقیقه صبر کنید بعد آن را به آرامی بلند کنید.
  • دمای فر را مناسب تنظیم کنید: در بالا یکی از دلایل گنبدی شدن کیک دمای نامناسب فر می باشد. یکی از ترفند های پخت کی استفاده از حوله خیس می باشد، برای استفاده از این ترفند ابتدا یک حوله تمیز را به اندازه قالب برش بزنید و سپس آن را با آب سرد خیس کنید. بعد حوله را اطراف قالب ببنید و آن را با یک سنجاق سفت کنید. حالا می توانید تو فر قرار دهید.
  • کم کردن دمای پخت کیک: یکی از نشانه های گنبدی شدن در کیک دمای نامناسب و پختن اطراف کیک زودتر از وسط می باشد. برای همین جلو پف کردن آن را می گیرد و گنبدی می شود. سعی کیک را با دمای کم در مدت زمان زیادی در فر قرار دهید تا در دمای بالا و زمان کم. لازم به یادآوری می باشدف که باید کاری انجام دهید تا دمای اطراف و وسط قالب یکسان باشد.
  • مقدار مواد موجود در قالب: اگر برای کیک از قالب زیاد بزرگ یا برعکس قالب بسیار کوچک استفاده شود. باید کیک در قالبی ریخته شود که یک سوم تا نصف قالب بیشتر پر نگردد.
  • نکات استفاده از بیکینگ پودر: قبل از استفاده از بیکینگ پودر ابتدا آن را به الک نمایید و سپس به آرد اضافه کنید. اگر مقدار بکینگ پودر زیاد باشد کیک ترک میخورد و ممکن است گنبدی شود.
مطالعه  طرز تهیه لاو کیک ایتالیایی خوشمزه برای عصرانه

برای صاف کردن کیک های گنبدی چه باید کرد؟

برش کیک

برش کیک

زمانی که کیک گنبدی شد، آن را که هنوز داغ است و سرد نشده از فر بیرون بیاورید و سریعا با کی حوله تمیز 10 ثانیه روی آن را فشار دهید تا حالت گنبدی آن بخوابد.

زمانی که کیک خنک شد کف دست خود را روی کیک قرار دهید و با یک چاقو بلند و نیز سطح برآمده آن را ببرید و بعد از صاف شدن آن کیک را با خامه و شکلات تزئین کنید.

در این مقاله بهگز ترفندهای جلوگیری از گنبدی شدن کیک و دلالی گنبدی شدن را برای شما شرح داد. کیک پختن بسیار لذت بخش است اما زمانی که نتیجه مورد نظر از کیک حاصل نشود. شما را ناراحت دل زده و خسته می کند. در این مقاله نکات مهم برای انگیزه آشپزی برای شما بیان کردیم. برای آشنایی با ما می توانید در اینستاگرام ما را دنبال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − نوزده =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.