پودینگ (pudding) یکی از قدیمیترین انواع دسرهاست که دارای تنوعی بسیار زیاد و طعمی فوقالعاده جذاب و لذیذ است و معمولا در میهمانیها، پس از صرف غذای اصلی سرو میشود.تهیه این دسر بسیار ساده است و از این نظر اهمیت دارد که بسیار مورد توجه ویژه بچهها است. این خوشمزه جذاب دارای انواع مختلفی مانند پودینگ میوه های خشک، پودینگ کریسمس، پودینگ سیاه، پودینگ برنج، پودینگ بیسکوییت و موز، پودینگ شکلاتی، پودینگ وانیلی و … است. این دسر طرز تهیه بسیار آسانی دارد بسیار هم خوشمزه است.در این مقاله طرز تهیه پودینگ وانیلی را به شما آموزش خواهیم داد که میتوانید در زمان کمی و بدون دردسر آن را آماده کنید. تا انتهای مقاله از بخش از دستور پخت کیک و شیرینی فروشگاه لوازم قنادی بهگز همراه ما باشید.
پودینگ چیست؟
پودینگ امروزه به عنوان یکی از انواع دسرها شناخته میشود؛ اما پودینگ در قدیم خوراکی بوده است که از مواد جامد بعلاوه یک ماده که برای اتصال دادن آنها همانند خون استفاده میکردند. در اصل ریشه کلمه پودینگ از بودین فرانسوی (boudin) یا (botellus) لاتین به معنای سوسیس کوچک آماده است که در زمان قرون وسطی بسیار مورد استفاده بوده است.
امروزه بطور رایج پودینگ به طیفی از انواع دسرها اطلاق میشود که معمولا از شیر و شکر به همراه یک ماده که خاصیت ژلهای به آن بدهد همانند : ژلاتین ، نشاسته یا تخم مرغ تهیه میشود. در گذشته که پودینگ به عنوان دسر شناخته نمیشد، یک نوع پودینگ رایج یا همان سویس کوچک در بسیاری از کشورهای اروپایی بوده که از خون به عنوان ماده اتصال دهنده و گوشت حیوانات استفاده میشده است و از همین رو به پودینگ خون (blood Pudding) یا سوسیس خون نیز معروف است.
تنوع و طرز تهیه پودینگها در بسیاری از کشورها متفاوت است، اما در دستهبندی کلیتر میتوان به هر نوع دسری پودینگ نیز گفت. در بسیاری از کشورها پودینگها فقط از شیر و شکر تهیه نمیشود بطور مثال در بریتانیا برای تهیه پودینگ تابستانی از میوهجات تابستانی و نوعی نان نیز استفاده میکنند.
ترکیبات پودینگ
- شیر
- نشاسته ذرت
- زرده تخم مرغ
- وانیل
- کره
- شکر
- انواع میوه و طعم دهنده
مواد لازم برای تهیه پودینگ وانیل ساده و خوش طعم
- شیر 2 پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- نشاسته ذرت 3 قاشق غذا خوری
- نمک 1/4 قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- کره 1 قاشق غذا خوری
- میوه به دلخواه برای تزئین
- بیسکویت پتی پور برای تزئین
طرز تهیه پودینگ وانیلی
وانیل به دلیل دارا بودن عطر و طعم دلنشین از اصلی ترین طعم دهنده برای پخت کیک شیرینی، دسر ها به حساب می آید. اگر مایل هستید تا اطلاعات جامعی درباره وانیل و خواص آن داشته باشید، پیشنهاد میکنیم مقاله ی آشنایی با کاربرد وانیل در کیک و خواص آن را مطالعه نمایید. جالب است بدانید سادهترین نوع پودینگ، پودینگ وانیلی است که شما میتوانید تنها در چند مرحله آن را در خانه برای دوستان و فرزندان خود آماده کنید. برای شروع ابتدا شکر، نشاسته ذرت و نمک را در ظرفی مخلوط کرده و کنار بگذارید.
سپس شیر را در ظرفی مناسب روی حرارت متوسط قرار بدهید و زمانی که شیر در لبه های ظرف شروع به حباب زدن کرد، ترکیب شکر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا دانه های شکر داخل شیر حل شود.به هم زدن ادامه بدهید تا غلیظ شود در حدی که مواد پودینگ به پشت قاشق بچسبد (حواستان باشد که نجوشد). ظرف را از روی حرارت بردارید و وانیل و کره آب شده را اضافه کرده و هم بزنید. باید رد قاشق روی پودینگ بماند در این صورت می توان گفت پودینگ وانیلی به غلظت رسیده است.
در این مرحله، بیسکویت پتی بور را با کمک غذاساز پودر کنید اگر غذاساز در اختیار نداشتید بیسکویت را داخل پلاستیک ریخته و با گوشکوب روی آن بزنید تا پودر شوند. میوه مورد نظر را پوست بگیرد و حاضر کنید.ظرف موردنظرتان را حاضر کنید و کف ظرف را مقداری بیسکویت پتی بور ریخته و روی آن پودینگ وانیلی را اضافه کنید و در آخر روی پودینگ را با میوه دلخواه تزئین کرده و برای 1 الی 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا پودینگ خودش را گرفته و سفت شود.
نکات کلیدی در تهیه پودینگ وانیلی
- می توانید از مغزهایی مانند گردو، پسته و بادام استفاده کنید و طعمی متفاوت به پودینگ بدهید.
- میتوانید برای تزئین پودینگتان از ترافل، بیسکوییت خرد شده، شکلات چیپسی و مغزها استفاده کنید.
- میزان شکر کاملا بسته به ذائقه شماست و می توان آن را کم و زیاد کرد.
- همچنین میتوانید رنگهای خوراکی مورد علاقهتان را به این دستور استفاده کنید.
- اگر خواستید پودینگ وانیلی را قالبی درست کنید حتما قالب شیرینی پزی خود را کمی چرب کنید.
- پس از پختن پودینگ روی ظرف آن سلفون بکشید و در یخچال بگذارید تا پودینگ بوی یخچال را به خود نگیرد و هم چنین پودینگ رویه نبندد.
اگر در رابطه با خرید ابزار و مواد اولیه قنادی سوالي داريد ما مشتاقانه پاسخگوی سوالات شما هستیم
تلفن ثابت : ۳۶۲۴۶۲۷۳-۰۳۱ | تلفن همراه :09940749376
سخن پایانی
پودینگ جزء دسرهای خوشمزه و پر طرفدار است و به سادگی تهیه می شود. به طور کلی زمان آماده سازی پودینگ تقریبا 45 دقیقه است، که شما می توانید آن را به صورت گرم یا سرد سرو کنید. این دسر با توجه به مواد اولیه موجود در آن سالم بوده و هم در طول روز انرژی مورد نیاز را تامین می کند. خوب است که بدانید دسر پودینگ وانیل آنقدر محبوب است که روز 22 می را روز جهانی پودینگ وانیلی نامگذاری کرده اند. امیدواریم این آموزش مورد پسندتان واقع گردیده باشد.شما می توانید در قسمت کامنت های این بخش سوالاتتان را بپرسید تا تیم بهگز به شما پاسخ دهند. در صورت تمایل می توانید با کلیک بر روی بخش ابزار شیرینی پزی لوازم مورد نیاز خود را تهیه کنید. همچنین پیشنهاد می کنیم ما را در اینستاگرام بهگز دنبال کنید.