شیرینی پفکی مرنگ

دسر ها و شیرینی جات، بسیار متنوع هستند و با هر نوع سلیقه و ذائقه ای که داشته باشید، دست کم یک نوع شیرینی را دوست دارید.شما با تسلط بر اصول پخت کیک و شیرینی، می توانید برای هر مناسبتی شیرینی مورد نظر خود را درست کنید. در این مقاله، نکات و ترفندهایی در تهیه شیرینی پفکی مرنگ، سبک و شیرین بیان می گردد.با فروشگاه اینترنتی بهگز تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 

پخت آسان شیرینی پفکی مرنگ

شیرینی ترد و پوک مرنگ

 

شیرینی مرنگ چیست؟

مرنگ (Meringue) نوعی شیرینی ترد و پوک و خوشمزه است، که بیشتر بین خوراک‎های سوئیسی، ایتالیایی و فرانسوی دیده می‎شود.همچنین این شیرینی، از جمله شیرینی‌های عیدانه و نوروزی ما ایرانی‌ها میاشد. شیرینی پفکی یا شیرینی مرنگ چیزی نیست جز سفیده تخم مرغ که آنقدر زده شده تا به فرم خامه درآمده و سپس با پودر قند مخلوط شده و با قیف و ماسوره شیرینی بر روی کف سینی فر ریخته و در فر پخته شده است. این شیرینی حسابی پفکی و توخالی است. این شیرینی خوشمزه در انواع رنگ و طعم میتوانید آماده کنید.

پس اگر دنبال شیرینی ساده میگردید، مرنگ بهترین انتخاب شماست. با وجود این که شیرینی پفکی مواد خیلی راحتی دارد و به سادگی هم تهیه میشود طعم آن فوق العاده است.مرنگ با اینکه خود نوعی شیرینی است ولی در تهیه و تزئین انواع دسر و کیک هم کاربرد دارد.می‌توان مرنگ را به شکل‌های گوناگون مانند قارچ و میوه‌های دیگر درآورد.همچنین در تهیه انواع شیرینی و بیسکویت و کیک و دسر استفاده میشود.به صورت مثال دسر جزیره شناور یک دسر متشکل از مرنگ است که روی کاستارد وانیلی شناور است. در این دسر مرنگ به روش طبخ بن ماری پخته می‌شود.

مطالعه  آموزش طرز تهیه نان باگت خانگی

 

پخت آسان شیرینی پفکی مرنگ

کاربرد شیرینی پفکی مرنگ

 

انواع مختلف مرنگ ها

مرنگ فرانسوی: مرنگ عادی، یا مرنگ فرانسوی به سفیده تخم مرغ مقدار کمی شکر افزوده شده و بهم زده می‌شود هنگامی که سفیده کف کند، کم‌کم شکر اضافه شده تا کاملاً سفت شود. برخلاف دو نوع دیگر مرنگ حرارت بکار برده نمی‌شود به همین علت به آن مرنگ سرد (Meringue froide) نیز گفته می‌شود.این نوع مرنگ روشی است که آشپزهای خانگی بیشتر از آن استفاده می‎کنند.

مرنگ سوئیسی: مرنگ سوئیسی یا مرنگ داغ این مرنگ با روش طبخ بن ماری تهیه می‌شود. سفیده به همراه شکر در داخل یک ظرف نسوز ریخته شده و این ظرف در داخل ظرف دیگری از حاوی آب گرم است قرار داده می‌شود. بر روی شعلهٔ کم سفیده و شکر بهم زده می‌شود تا سفت شود. در این روش وزن شکر دو برابر سفیده است.

مرنگ ایتالیایی: مرنگ ایتالیایی سفیده ابتدا با مقدار کمی شکر زده می‌شود تا تقریباً سفت شود. مقدار بیشتری شکر با آب مخلوط شده تا 117 درجه سانتیگراد داغ شده تا تبدیل به شربت شود این شربت به تدریج در داخل سفیده سفت شده مخلوط می‌شود. معمولاً تا حرارت شربت از بین برود بهم زدن مخلوط ادامه دارد. در این روش نسبت مواد برای مثال به اینصورت است: سفیده 300 گرم، شکر داخل سفیده 80 گرم، شکر شربت 330 گرم، آب 110 گرم میباشد.

 


بیشتر بدانید: آموزش شیرینی نان برنجی با نکات کامل


 

طرز تهیه شیرینی خوشمزه و ترد مرنگ

مواد لازم

  • سفیده تخم‌مرغ: ۵ عدد
  • وانیل و پودر هل: به میزان لازم
  • آب لیمو ترش: یک قاشق چایخوری
  • پودر شکر: ۲ لیوان
مطالعه  آموزش شیرینی نان برنجی

طرز تهیه

  •  سفیده تخم‌مرغ‌ ها را در ظرفی گود بریزید و با همزن برقی، آنقدر بزنید تا سفیده سفت و پفکی شود و از ظرف نریزد.
  • پودر شکر را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید تا مایه کشدار شود.
  • وانیل و آب‌لیمو و پودر هل را هم افزوده و مخلوط کنید.
  • فر را از قبل گرم کنید. یک ورق کاغذ روغنی، کف سینی فر بیندازید.
  • مواد را در قیف بریزید و از سر ماسوره مدل شکوفه‌ زنی یا ساده استفاده کنید.
  • شیرینی را با فاصله روی سینی جای دهید. این شیرینی را به مدت ۱۰دقیقه با دمای ۱۴۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.
  • بهتر است بعد از ۵ تا ۷دقیقه، فر را خاموش کنید و اجازه دهید شیرینی با گرمای فر پخته شود و پس از سرد شدن از فر بیرون آورید.
  • همچنین می‌توانید مقداری از مواد شیرینی را در ظرف دیگری بریزید و کمی رنگ های خوراکی مورد نظر خود را به آن اضافه کنید و دو رنگ شیرینی تهیه کنید.

 

پخت آسان شیرینی پفکی مرنگ

طرز تهیه مرنگ

 

نکات طلایی دستور پخت مرنگ

  • برای طرز تهیه شیرینی مرنگ سفیده های تخم مرغ را یک ساعت قبل از هم زدن در دمای محیط قرار دهید.
  • برای یک عدد سفیده دو برابر پودر شکر لازم است.
  • شیرینی پفکی بهتر است در دمای کم فر پخته شود.
  • بنابراین بعد از پنج دقیقه می توانید حرارت فر را خاموش کنید تا شیرینی ها با گرمای فر پخته شوند.
  • شیرینی مرنگ رنگ سفیدی دارد.
  • شما می توانید در صورت دلخواه به مایه این شیرینی خوشمزه هر نوع رنگ خوراکی دلخواهی را اضافه کنید.
  • می توانید در هنگام پخت شیرینی مرنگ به مایه آن پودر کاکائو و یا اسانس وانیل نیز اضافه کنید.
  • میتوانید مقداری پودر گردو هم به مواد اضافه کنید.
  • برای سرعن بخشیدن به کار میتوانید از پودر شکر به جای شکر استفاده کنید.
  • پودر شکر در شیرینی پفکی، رطوبت را به خود جذب میکند.
  • پس سعی کنید شیرینی را در جای خنک نگه دارید و ترجیحاً در روز های مرطوب این شیرینی را درست نکنید.
  • اگر شیرینی شما به کاغذ روغنی چسبیده یعنی هنوز رطوبت دارد.
  • بهترین راه این است که بعد از خاموش کردن فر بگذارید شیرینی دو الی سه ساعت یا از شب تا صبح در فر خاموش بماند.
  • اگر هنوز هم شیرینی پفکی به کاغذ چسبیده بود، ده دقیقه دیگر فر را روشن کنید تا خشک شود.
  • شیرینی مرنگ را می توان با گردو و پودر نارگیل هم تهیه کرد.
مطالعه  چگونه وافل خوشمزه درست کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − هفده =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.