کیک یزدی یکی از آن خوراکی‌های نوستالژیک و جذابی است که هر نسلی با آن خاطره دارد. این کیک نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است که جای خودش را در میان همه آدم‌ها بازکرده و به‌ عنوان یک میان‌ وعده پرطرفدار معرفی می‌شود. با دانستن طرز تهیه کیک یزدی در منزل می توانید یک روز خوب را به اعضای خانواده خود هدیه کنید، این کیک مورد علاقه تمام اعضا خواهد بود مخصوصا اینکه با دستهای شما پخته شود. در این مطلب از بخش دستور پخت کیک و شیرینی سایت بهگز، قصد داریم طرز تهیه کیک یزدی را به شما آموزش دهیم. اگر به دنبال فوت‌ و فن‌های تهیه کیک یزدی هستید، در ادامه همراه ما باشید.

فوت‌ و فن‌های تهیه کیک یزدی

فوت‌ و فن‌های تهیه کیک یزدی

کیک یزدی چیست؟

کیک یزدی که بعضی‌ها آن را با نام کیک فنجانی یا همان کاپ کیک و مافین فرنگی می‌شناسند، تاریخچه آن به شهر تاریخی و دیدنی یزد می‌رسد و از قدیمی‌ترین و نوستالژیک‌ترین طعم‌هایی است که ما ایرانیان با آن خاطره داریم. خیلی از ما کیک یزدی را با خاطره خوردن اشتباهی کاغذ آن در کودکی، که به نظر خوشمزه‌تر از خود کیک بود، به یاد می آوریم. پخت این کیک، در یزد با رسم و رسوم و آیین‌ها پیوند خورده است و سرو آن در بیشتر مراسم‌های مذهبی، عزاداری‌ها، عروسی‌ها و عید نوروز، در کنار چای یا شیر کاکائو از واجبات پذیرایی است. این کیک خوشمزه با وجود مواد ساده ای که در آن به کار می رود، طعمی خاص و بی نظیر دارد. که آن را محبوب همگان کرده است.

جهت خرید ابزار شیرینی پزی شما میتوانید سفارش خود را در فروشگاه بهگز ثبت و با همکاران ما در این بخش بصورت آنلاین در ارتباط باشید. همچنین اگر در رابطه با خرید خود سوالي داريد ما مشتاقانه پاسخگوی سوالات شما هستیم.

مطالعه  نکات طلایی پخت کیک های اسفنجی

تلفن ثابت : ۳۶۲۴۶۲۷۳-۰۳۱ | تلفن همراه :09940749376

 

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی

  • آرد سفید: 300 گرم
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • شکر: 200 گرم
  • ماست غلیظ: 150 گرم
  • روغن مایع: 175 گرم
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • بکینگ‌پودر: 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 3 قاشق غذاخوری
  • پودر هل: 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه کیک یزدی ترد و خوشمزه

روش تهیه کیک یزدی اصیل با طعم واقعی آن، نیاز به مهارت و البته دقت دارد. بنابراین هر مرحله را به‌طور دقیق و طبق دستور انجام دهید. ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. سپس فر را نیز روشن کرده و آن را روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا محیط آن گرم شود.

در مرحله اول تهیه کیک، تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و با همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا کرم رنگ شوند.بعد روغن مایع را به مخلوط شکر و تخم مرغ کرم رنگ شده اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعدی نوبت به ماست می‌رسد. ماست را به مواد اضافه کنید و کاملاً تا جایی که مایع شما یکدست شود، آن را هم بزنید.

بعد از مخلوط ماست به ترتیب گلاب ، هل و عسل را اضافه کرده و هم بزنید. دیوارهای ظرف را تمیز کنید. مخلوط آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید و کم‌کم در چند مرحله به مواد مخلوط کنید و با همزن به آرامی هم بزنید. مایع آماده شده را سریعا به مرحله بعدی که ریختن در داخل قالب است میبریم تا مایه کیک منتظر نماند.

مطالعه  طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با سس شکلات

مایع کیک را به کمک یک قیف و ماسوره یا قاشق، داخل قالب مافین بریزید. فراموش نکنید که پیش از انجام این کار، باید کپسول کیک یزدی را داخل قالب‌ها بگذارید. قالب‌ها را به‌صورت سرخالی پر کنید و وسط آن را به کمک یک قاشق گود کرده و مقداری کنجد روی آن بپاشید. سینی کیک‌ها را درون فر که از قبل گرم شده است، قرار دهید و آن را به مدت 10 دقیقه، در دمای 200 درجه سانتی‌گراد بگذارید تا کیک‌ها کاملاً پف کنند.پس از آن، دمای فر را به 180 درجه سانتی‌گراد کاهش دهید و 10 دقیقه دیگر منتظر بمانید. در این مدت، کیک‌ها کاملاً مغز پخت و طلایی می‌شوند.

پخت کیک یزدی

پخت کیک یزدی

نکاتی در خصوص بهتر شدن کیفیت کیک یزدی خانگی

  • می توانید از کنجد و پودر نارگیل یا شکلات برای تزئین روی کیک یزدی استفاده کنید.
  • با اضافه کردن کشمش، می توانید کیک یزدی کشمشی داشته باشید.
  • می شود با اضافه کردن پودر کاکائو، کیک یزدیتان را کاکائویی کنید.
  • تخم مرغ و مواد استفاده شده در پخت کیک یزدی، باید به دمای محیط رسیده باشند.
  • آرد مورد استفاده را باید چند بار الک کرد تا سبک شود.
  • زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است و باید این مورد در نظر گرفته شود.
  • می توانید با ایجاد یک فر دستی با قابلمه بر روی گاز کیک یزدی ها را تهیه کنید.
  • استفاده از عسل باعث خوش رنگ شدن کیک یزدی می شود
  • در صورت استفاده از ماست، باید از ماست غلیظ و چکیده استفاده کنید.

سؤالات متداول کاربران

  • آیا میشود تنها از کپسول کاپ کیک بدون قالب استفاده کرد؟
مطالعه  طرز تهیه رول دارچینی با فراستینگ پنیر خامه ای

خیر زیرا نیاز هست که حتما قالب ها شکل خودشان را حفظ کنند.

  • چرا باید آرد و بکینگ‌پودر را دو بار الک کرد؟

الک کردن آرد به‌منظور نرم و یکدست شدن آن و همچنین جلوگیری از گلوله شدن مایع انجام می‌شود. بنابراین باید این مرحله را به‌طور کامل انجام دهید.

  • دمای مناسب فر برای پخت کیک یزدی چقدر است؟

ابتدا کیک‌ها را به مدت 10 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی‌گراد و سپس مجدداً 10 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی‌گراد بپزید.

  • چرا باید فر را پیش از آماده کردن مواد کیک روشن کنیم؟

محیط فر، برای پخت کیک یزدی باید کاملاً گرم باشد. این مورد به پف کردن کیک شما و مغز پخت شدن آن کمک می‌کند.

کیک یزدی سنتی

کیک یزدی سنتی

سخن پایانی

کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است. نمونه مشابه این نوع کیک در شهرهای دیگر کشور نیز پخته می شود. اما طعم و عطر متفاوت این کیک در یزد دلیل عمده استقبال از آن است. کیک یزدی یکی از خوشمزه ترین کیک های سنتی ایرانی است. با این آموزش می‌توانید یک کیک بسیار جذاب، خوشمزه و بی‌نظیر را برای مهمانان خود تهیه کنید. کیک یزدی را همراه با چای داغ یا شیر گرم نوش جان کنید و از آن لذت ببرید. شما عزیزان برای تهیه ابزار و مواد اولیه مورد نیاز خود می توانید به صفحه مواد اولیه قنادی ما سر بزنید و مواد مورد نیاز خود را انتخاب کنید. پیشنهاد می کنیم ما را در شبکه اجتماعی بهگز نیز دنبال کنید. مجموعه بهگز سعی بر این داشته تا با کیفیت ترین محصولات را در برند های معتبر موجود و روز بازار در فروشگاه اینترنتی خود قرار دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.