همه چیز درباره کیک پنیر

دسر چیزکیک که امروز یکی از محبوب ترین دسرهای دنیاست، ریشه در یونان باستان دارد؛ یونانی ها چنان دل بسته این دسر بوده اند که آخیموس، فیزیکدان یونانی کتابی با عنوان «هنر تهیه کیک پنیر» در دوران خودش نوشته است. بعدها سایر ملل هم به این دسر علاقه مند شدند و شهرت و محبوبیت کیک پنیر تا آمریکا هم پیش رفت. حالا دنیای «چیز کیک» به اندازه تمام آشپزها و سرآشپزهای دنیا متنوع شده و هر کدام روش خاصی برای تهیه دسر چیزکیک دارند یا اصلا کیک پنیر جدیدی با طعم تازه ارایه می کنند.

 


مشاهده محصول قالب کمربندی کیک


 

تاریخچه جهانی شدن چیزکیک

کیک پنیر

تاریخچه چیزکیک

رد پای اولین چیز کیک را در جزیره ای یونانی، در شرق دریای اژه به نام ساموس پیدا کردند.در این جزیره قالب پنیری توسط باستان شناس ها پیدا شده که متعلق به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح است. جالب است بدانید پنیر و محصولات لبنی از هزاران سال قبل از آن هم در یونان تولید و مصرف می شده که چون نوشتن (خط الرسم) هنوز در آن زمان ابداع نشده بود، سند مکتوبی از اولین پنیر و مواد لبنی موجود نیست. از چیزکیک در یونانِ قدیم به عنوان منبع انرژی استفاده می شده و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد یونانی ها در اولین دوره بازی های المپیک، که 776 سال قبل از میلاد برگزار شد، به ورزشکاران برای نیرو گرفتن چیزکیک دادند.همینطور چیزکیک به عنوان کیک عروسی در مراسم سرو می شده است. البته چیزکیک یونانی که از آن صحبت می کنیم مخلوط آردِ گندم، عسل و پنیر بوده و اولین بار 230 سال بعد از میلاد مسیح توسط آثنئیوس Athenaeus نویسنده مشهور یونانی نوشته شده است.

 


بیشتربدانید : طرز تهیه شیرینی ماکارون


چیز کیک در گذر زمان

هر منطقه از جهان بهترین روش تهیه کیک پنیر را در نظر دارد. در آمریکا و کانادا بیشتر از پنیر خامه ای برای طبخ دسر چیزکیک استفاده می شود اما ایتالیایی ها پنیر توفو را به کار می برند و آلمانی و هلندی ها پنیری که از شیر بز به دست می آید را به کار می برند. در حالی که ژاپنی ها از ترکیب نشاسته ذرت و سفیده استفاده می کنند . هنر یک شیرینی پز در تهیه کیک پنیر، با ضخیم بودن لایه رویی و نازک بودن لایه زیری مشخص می شود؛ آن هم به گونه ای که هنگام بریدن و سرو کیک فرم مثلثی یک برش کیک حفظ شود و به هم نخورد. تفاوت دیگر کیک پنیرها در پخته شدن یا نپخته شدن آنهاست. برخی کیک پنیرها فقط چند ساعت در یخچال قرار داده می شوند تا خودشان را بگیرند اما گروهی از کیک پنیر ها هم در فر پخته می شوند.

 

انواع چیزکیک جذاب‌ترین دسر دنیا

در بیشتر کشورها چیزکیک یکی از کیک‌های اصلی به‌حساب می‌آید. در ویترین بیشتر قنادی‌ها، خودنمایی می‌کند. خیلی‌ها خانگی‌اش را می‌پزند و در دورهمی‌هاشان سرو می‌کنند. خلاصه انواع چیزکیک یا کیک پنیر در دنیا محبوبند.برخی از انواع چیز کیک را در زیر با هم مرور می کنیم:

  • چیزکیک نیویورکی
  • چیزکیک سبک فیلادلفیا
  • چیزکیک به سبک شیکاگو
  • چیزکیک سبک روم
  • چیز کیک به سبک سوئد
  • چیزکیک وگان
  • چیزکیک ژاپنی “کتان”
  • چیزکیک بدون پخت
  • چیزکیک ریکوتا
  • چیزکیک کلاسیک
  • Savory Cheesecake
تاریخچه جهانی شدن چیزکیک

طرز تهیه چیزکیک

آموزش طرز تهیه چیزکیک

با این تاریخچه اعجاب‌انگیز متوجه شدیم که چیز کیک فاتح دنیا شده و ۴ هزار سال اصالت دارد که با شکل مثلثی ساده‌اش کام همه مردم جهان را شیرین کرده. امروزه در بسیاری از قنادی‌ها یکی از پرفروش‌ترین شیرینی‌های پرطرفدار چیز کیک است که در ادامه با طرز تهیه آن آشنا می‌شویم:

مواد لازم برای طرز تهیه چیز کیک

  • ساقه طلایی یک بسته و نیم و یا بیسکوییت پتی‌بور
  • 100 گرم کره
  • یک بسته پنیر ماسکارپونه
  • یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
  • 250 گرم خامه قنادی
  • یک و نیم بسته پودر ژله آلبالویی و یا هر طعم مورد پسند شما
  • 1 لیوان آب آلبالو
  • مربای میوه برای تزئین کیک

در ابتدا بیسکوییت‌ها را با غذاساز یا میکسر پودر کنید و کره آب شده را به آن اضافه کرده و در یک ظرف قالبی قرار دهید و خوب آن را فشار داده تا مواد به هم بچسبد! ظرف را درون یخچال بگذارید تا به خوبی سفت شود. حالا نوبت آن است که مواد داخل چیز کیک را آماده کنیم. پودر ژله را با آب سرد هم بزنید، ‌وقتی که حالتی مثل اسفنج به خود گرفت بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا رقیق شود، سپس آن را کنار گذاشته تا به آرامی خنک شود. پنیر را به خوبی با همزن نرم کنید، حالا خامه و آب آلبالو را به آن اضافه کرده و از طرفی ژله آلبالو را درست کنید. ژلاتین خنک شده را به این مواد اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا مواد سرد و سفت شود! بعد از یک ساعت، ژله را بر روی چیز کیک قرار دهید و دوباره آن را به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید، حالا چیز کیک آماده تزئین است که با آلبالوهای خوش‌رنگ و یا هر میوه مورد علاقه‌تان وسوسه‌ برانگیز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *